Hindbærsnitter :-)

500 gr mel

225 gr margarine

2 ts bagepulver

1 ts vannilie

175 gr sukker

1,5 dl vand

 

FYLD:

1 lille glas hindbær/jordbær marmelade

 

Glasur:

300 gr flourmelis

kogt varmt vand

 

Bland mel, bagepulver og vanilie og smuldr margarinen i, bland sukker og vand i.

Del dejen i 2 stykker som udrulles på papir i pladens størrelse

Bages ved 200 grader i 5 minutter

Marmeladen smøres på det ene stykke og det andet lægges ovenpå

Bages ved 200 grader i 15 minutter

Snitterne er fryseegnet uden glasur

Glasur smøres på de afkølede snitter

Kanelstænger - Kringle - Børnenes Julekage :-)

25 gr gær

1/2 dl mælk

250 gr mel

150 gr margarine

1 æg

 

FYLD:

75 gr margarine

85 gr sukker

1 ts kanel

 

PYNT:

Sammenpisket æg

Perlesukker

 

Gær og mælk røres, mel, margarine og æg tilsaættes, dejen æltes og hæves 1/2 time

Dejen rulles ud i ca 20 cm bredde og pladens længde, fyldet der er rørt sammen lægges i en stribe på midten og kagen foldes sammenfra begge ender og begge sider og lægges på bagepapir på pladen og hæver der i 1/2 time

Stangen pensles med æg og drysses med perlesukker

Bages ved 180 grader i ca 30 min.