Hindbærsnitter :-)
500 gr mel
225 gr margarine
2 ts bagepulver
1 ts vannilie
175 gr sukker
1,5 dl vand
FYLD:
1 lille glas hindbær/jordbær marmelade
Glasur:
300 gr flourmelis
kogt varmt vand
Bland mel, bagepulver og vanilie og smuldr margarinen i, bland sukker og vand i.
Del dejen i 2 stykker som udrulles på papir i pladens størrelse
Bages ved 200 grader i 5 minutter
Marmeladen smøres på det ene stykke og det andet lægges ovenpå
Bages ved 200 grader i 15 minutter
Snitterne er fryseegnet uden glasur
Glasur smøres på de afkølede snitter
Kanelstænger - Kringle - Børnenes Julekage :-)
25 gr gær
1/2 dl mælk
250 gr mel
150 gr margarine
1 æg
FYLD:
75 gr margarine
85 gr sukker
1 ts kanel
PYNT:
Sammenpisket æg
Perlesukker
Gær og mælk røres, mel, margarine og æg tilsaættes, dejen æltes og hæves 1/2 time
Dejen rulles ud i ca 20 cm bredde og pladens længde, fyldet der er rørt sammen lægges i en stribe på midten og kagen foldes sammenfra begge ender og begge sider og lægges på bagepapir på pladen og hæver der i 1/2 time
Stangen pensles med æg og drysses med perlesukker
Bages ved 180 grader i ca 30 min.